Ziekteverzuim veroorzaakt door derde partij: zo verhaal je de kosten

Is je werknemer ziek door een andere - derde - partij? Dan draai je als werkgever voor de kosten op. In dit artikel lees je hoe je deze kosten kunt verhalen op de aansprakelijke derde. 

In sommige gevallen ontstaat het ziekteverzuim van een werknemer door een andere - derde - partij.

Wanneer de werknemer bijvoorbeeld wordt aangereden door een auto die geen voorrang verleent kunnen daar kosten uit voortkomen waar jij als werkgever voor opdraait.

Denk daarbij aan het loon dat moet worden doorbetaald gedurende het ziekteverzuim. Maar ook de re-integratiekosten (arbodienst, interventies e.d.) komen voor jouw rekening, net als de kosten voor een aangepaste werkomgeving.

Gebruik je regresrecht om kosten te verhalen

Je kunt in dit geval gebruik maken van je regresrecht en de kosten verhalen op de aansprakelijke derde.

In het voorbeeld wordt de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt aansprakelijk gesteld voor de schade die jij als werkgever lijdt. Vaak heb je hierbij juridische ondersteuning nodig, wat ook weer geld kost.

Deze bijkomende juridische kosten zijn ook gedekt

Wat veel werkgevers niet weten is dat er binnen de verzekering voor het WGA Eigenrisicodragerschap ook dekking bestaat voor andere onderdelen, zoals juridische rechtsbijstand.

Jouw WGA Verzekeraar ondersteunt je bij het verhalen van de schade.

Wil je hier meer informatie over, of heb je hulp nodig bij het inschakelen van rechtsbijstand, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Scroll naar boven